Zootekni (YL) Ders Kataloğu
Ders
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
2019-2020 Güz Dönemi Zootekni Açılacak Dersler()
45
LÜ-ZT-45
Alternatif Yem Kaynakları
3
0
5
LÜ-ZT-25
Beyaz Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-29
Deney Hayvanları ve Beslenmeleri
3
0
5
LÜ-ZT-66
Et Sığırlarının Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-41
Genetik Eğilimi Tahmin Yöntemleri
3
0
5
LÜ-ZT-40
Hayancılıkta Damızlık Değeri Tahmini
3
0
5
LÜ-ZT-65
Hayvan Beslemede Biyoteknolojik Ürünleri Kullanılması
3
0
5
LÜ-ZT-51
Hayvan Beslemede İleri Rasyon Hazırlama Tekniği
3
0
5
LÜ-ZT-57
Hayvan Beslemede Laboratuvar Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-14
Hayvan Islahının Genetik Prensipleri
3
0
5
LÜ-ZT-44
In vivo ve in vitro Yöntemlerle Metabolik Enerji İçeriklerinin Saptanması
3
0
5
LÜ-ZT-54
İleri Deneme Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-39
İstatistik, Bilgisayar Uygulamaları ve Hayvancılık
3
0
5
LÜ-ZT-35
Kanatlı Beslemenin Teorik İlkeleri
3
0
5
LÜ-ZT-38
Kanatlı Hayvanların Sindirim Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-67
Kanatlılarda Bağırsak Ekosistemi
3
0
5
LÜ-ZT-10
Kanatlılarda Besleme Hastalıkları
3
0
5
LÜ-ZT-13
Kantitatif Genetik
3
0
5
LÜ-ZT-31
Karma Yemlerde Mikrobiyal Bozulmalar
3
0
5
LÜ-ZT-24
Kırmızı Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-53
Korelasyon ve Regresyon Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-46
Küçükbaş Hayvanlarda Döl Verimi
3
0
5
LÜ-ZT-52
Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-47
Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Bakım ve Sürü İdaresi
3
0
5
LÜ-ZT-56
Laktasyondaki Süt Sığırlarının Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-23
Mezbahacılık Bilgisi I
3
0
5
LÜ-ZT-34
Minarallerin Hayvan Beslemedeki Etkileri ve Önemi
2
2
5
LÜ-ZT-61
Moleküler Genetik Verilerin Analizi ve Sonuçların Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-ZT-60
Moleküler Genetik Yöntemler ve Uygulama Alanları
2
2
5
LÜ-ZT-64
Protein Metabolizması
3
0
5
LÜ-ZT-58
Rumen Metabolizması
3
0
5
LÜ-ZT-50
Ruminantlarda Yem Seçimi ve Tüketimi
3
0
5
LÜ-ZT-43
Silaj Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-49
Süt Keçiciliği
3
0
5
LÜ-ZT-21
Süt Sığırında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-ZT-20
Süt Sığır Yetiştiriciliğinde Sürü Yönetimi
3
0
5
LÜ-ZT-37
Uygulamalı Kanatlı Besleme
3
0
5
LÜ-ZT-32
Yem Bitkilerinde Olumsuz Etkili Bileşikler
3
0
5
LÜ-ZT-11
Yemlik Yağlar
3
0
5
LÜ-ZT-12
Yem Mikroskopisi Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-70
Yumurta Kalitesi ve Teknolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
60
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-FBE-02
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
2019-2020 Bahar Dönemi Zootekni Açılacak Dersler()
45
LÜ-ZT-45
Alternatif Yem Kaynakları
3
0
5
LÜ-ZT-25
Beyaz Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-29
Deney Hayvanları ve Beslenmeleri
3
0
5
LÜ-ZT-63
Enerji Metabolizması
3
0
5
LÜ-ZT-66
Et Sığırlarının Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-41
Genetik Eğilimi Tahmin Yöntemleri
3
0
5
LÜ-ZT-40
Hayancılıkta Damızlık Değeri Tahmini
3
0
5
LÜ-ZT-65
Hayvan Beslemede Biyoteknolojik Ürünleri Kullanılması
3
0
5
LÜ-ZT-51
Hayvan Beslemede İleri Rasyon Hazırlama Tekniği
3
0
5
LÜ-ZT-57
Hayvan Beslemede Laboratuvar Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-06
Hayvan Islahında En Küçük Kareler Analizi
3
0
5
LÜ-ZT-14
Hayvan Islahının Genetik Prensipleri
3
0
5
LÜ-ZT-69
Hayvansal Üretimde Proje Uygulamaları
3
0
5
LÜ-ZT-44
In vivo ve in vitro Yöntemlerle Metabolik Enerji İçeriklerinin Saptanması
3
0
5
LÜ-ZT-54
İleri Deneme Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-39
İstatistik, Bilgisayar Uygulamaları ve Hayvancılık
3
0
5
LÜ-ZT-35
Kanatlı Beslemenin Teorik İlkeleri
3
0
5
LÜ-ZT-38
Kanatlı Hayvanların Sindirim Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-67
Kanatlılarda Bağırsak Ekosistemi
3
0
5
LÜ-ZT-10
Kanatlılarda Besleme Hastalıkları
3
0
5
LÜ-ZT-28
Kanatlılarda Makroskopik, Mikroskopik ve Patolojik Anatomiler
3
0
5
LÜ-ZT-13
Kantitatif Genetik
3
0
5
LÜ-ZT-30
Karma Sanayinde Gelişmler
3
0
5
LÜ-ZT-31
Karma Yemlerde Mikrobiyal Bozulmalar
3
0
5
LÜ-ZT-24
Kırmızı Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-53
Korelasyon ve Regresyon Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-46
Küçükbaş Hayvanlarda Döl Verimi
3
0
5
LÜ-ZT-52
Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-47
Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Bakım ve Sürü İdaresi
3
0
5
LÜ-ZT-23
Mezbahacılık Bilgisi I
3
0
5
LÜ-ZT-61
Moleküler Genetik Verilerin Analizi ve Sonuçların Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-ZT-60
Moleküler Genetik Yöntemler ve Uygulama Alanları
2
2
5
LÜ-ZT-55
Parametrik Olmayan İstatistik Metodlar
3
0
5
LÜ-ZT-58
Rumen Metabolizması
3
0
5
LÜ-ZT-59
Ruminantlarda Yem Enerji Değerlerinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
2
2
5
LÜ-ZT-50
Ruminantlarda Yem Seçimi ve Tüketimi
3
0
5
LÜ-ZT-43
Silaj Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-33
Silaj ve Silaj Yapma Tekniği
3
0
5
LÜ-ZT-49
Süt Keçiciliği
3
0
5
LÜ-ZT-68
Süt Sığırcılığında Meme Fizyolojisi ve Sağım
3
0
5
LÜ-ZT-21
Süt Sığırında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-ZT-20
Süt Sığır Yetiştiriciliğinde Sürü Yönetimi
3
0
5
LÜ-ZT-37
Uygulamalı Kanatlı Besleme
3
0
5
LÜ-ZT-11
Yemlik Yağlar
3
0
5
LÜ-ZT-70
Yumurta Kalitesi ve Teknolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
65
Tez
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30