Zootekni BölümüBilimsel Hazırlık 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.)
30
409
Biyokimya (Bil.Haz.)
1
2
3
ZM 301
Biyoteknoloji
2
2
5
ZT 405
Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği
2
2
4
301
Genetik
2
2
8
ZT 312
Hayvancılık Endüstrisi
2
0
2
201
İstatistik
2
2
8
ZT 414
Laboratuvar Analiz Tekniği
2
2
5
TB 205
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
4
403
Ruminant Besleme(Bil.Haz.)
3
0
4
ZT 413
Sindirim Fizyolojisi
2
2
5
ZT 413
Sindirim Fizyolojisi ve Metabolizma
1
2
3
ZT 406
Üreme Biyolojisi ve Suni Tohumlama
1
2
3
411
Yemler Bilgisi ve Teknolojisi (Bil.Haz.)
2
2
4
ZT 202
Zooteknik
2
2
5
Toplam AKTS:
30
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
Seçmeli
Zootekni BölümüBilimsel Hazırlık 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.)
30
TB 205
Moleküler Biyoloji Genetik
2
0
4
Toplam AKTS:
30
Ders
2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-ZT-63
Enerji Metabolizması
3
0
5
ÇOM-ZT-6021
Hayvanlarda Yaşam İzlenimleri
3
0
5
ÇOM-ZT-6011
Laktasyon
3
0
5
LÜ Danışmanlık
Lisansüstü Danışmanlık
0
1
1
LÜ-ZT-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
8
LÜ-ZT-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-ZT-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
Zootekni BölümüDers 2011 - 2012 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.)
15
LÜ-ZT-45
Alternatif Yem Kaynakları
3
0
5
533
Alternatif Yem Kaynakları
3
0
8
LÜ-ZT-09
Antibesleme Faktörleri ve Enzimler
3
0
5
LÜ-ZT-15
Araştırma ve Deneme Metodları
3
0
5
LÜ-ZT-25
Beyaz Et Bilimi
3
0
5
553
Deney Hayvanları ve Beslenmeleri
3
0
8
LÜ-ZT-29
Deney Hayvanları ve Beslenmeleri
3
0
5
543
Deri Üretim ve İşleme Teknolojisi
3
0
8
LÜZO592
Enzim Biyokimyası ve Karma Yemlerde Kullanımı
3
0
8
504
Etkicil Maddeler
3
0
8
LÜ-ZT-22
Et Sığırcılığı
3
0
5
538
Genetik Eğilimi Tahmin Yöntemleri
3
0
8
LÜ-ZT-41
Genetik Eğilimi Tahmin Yöntemleri
3
0
5
LÜ-ZT-07
Genetik Parametreler ve Tahmin Metodları
3
0
5
LÜ-ZT-40
Hayancılıkta Damızlık Değeri Tahmini
3
0
5
547
Hayvan Beslemede İleri Rasyon Hazırlama Tekniği
3
0
8
LÜ-ZT-51
Hayvan Beslemede İleri Rasyon Hazırlama Tekniği
3
0
5
545
Hayvan Beslemede Laboratuar Analiz Teknikleri
3
0
8
LÜ-ZT-57
Hayvan Beslemede Laboratuvar Analiz Teknikleri
3
0
5
512
Hayvancılıkta Araştırmaların Planlanması ve Tez Yazımının İlkeleri
3
0
8
503
Hayvancılıkta Biyoteknoloji
3
0
8
536
Hayvancılıkta Damızlık Değeri Tahmini
3
0
8
506
Hayvancılıkta Genetik Üstün Damızlıkların Seç
3
0
8
LÜ-ZT-06
Hayvan Islahında En Küçük Kareler Analizi
3
0
5
516
Hayvan Islahında Seleksiyon
3
0
8
LÜ-ZT-05
Hayvan Islahında Seleksiyon
3
0
5
507
Hayvan Islahının Genetik Prensipleri
3
0
8
LÜ-ZT-14
Hayvan Islahının Genetik Prensipleri
3
0
5
514
Hayvan Populasyonlarının Genetiği
3
0
8
LÜ-ZT-04
Hayvan Popülasyonlarının Genetiği
3
0
5
LÜ-ZT-44
In vivo ve in vitro Yöntemlerle Metabolik Enerji İçeriklerinin Saptanması
3
0
5
LÜ-ZT-54
İleri Deneme Teknikleri
3
0
5
532
İn.Vivo ve İn Vitro Yöntemlerle Metabolik Ene
3
0
8
535
İstatislik,Bilgisayar Uygulamaları ve Hayvanc
3
0
8
LÜ-ZT-39
İstatistik, Bilgisayar Uygulamaları ve Hayvancılık
3
0
5
501
Kaba ve Kesif Yemler
3
0
8
527
Kanatlı Beslemenin Teorik İlkeleri
3
0
8
LÜ-ZT-35
Kanatlı Beslemenin Teorik İlkeleri
3
0
5
511
Kanatlı Hayvan Islahının Biyometrik Metodları
3
0
8
530
Kanatlı Hayvanların Sindirim Fizyolojisi
3
0
8
LÜ-ZT-38
Kanatlı Hayvanların Sindirim Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-10
Kanatlılarda Besleme Hastalıkları
3
0
5
550
Kanatlılarda Makroskopik, Mikroskopik ve Patolojik Anatomiler
3
0
8
LÜ-ZT-28
Kanatlılarda Makroskopik, Mikroskopik ve Patolojik Anatomiler
3
0
5
509
Kan Grupları ve Genetiği
3
0
8
LÜ-ZT-13
Kantitatif Genetik
3
0
5
LÜ-ZT-26
Karkas Sınıflandırma ve Derecelendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-30
Karma Sanayinde Gelişmler
3
0
5
523
Karma Yemlerde Mikrobiyal Bozulmalar
3
0
8
LÜ-ZT-31
Karma Yemlerde Mikrobiyal Bozulmalar
3
0
5
522
Karma Yem Sanayinde Gelişmeler
3
0
8
518
Kasaplık Hayvan ve Karkas Değerlendirme
3
0
8
LÜ-ZT-24
Kırmızı Et Bilimi
3
0
5
544
Korelasyon ve Regresyon Analizi
3
0
8
LÜ-ZT-53
Korelasyon ve Regresyon Analiz Teknikleri
3
0
5
521
Koyunculuğun Bilimsel Esasları
3
0
8
LÜ-ZT-19
Koyunculuğun Bilimsel Esasları
3
0
5
515
Koyun Populasyomlarının Genetiği ve Islahı
3
0
8
517
Küçükbaş Hayvan Islahı
3
0
8
LÜ-ZT-46
Küçükbaş Hayvanlarda Döl Verimi
3
0
5
520
Küçükbaş Hayvanlarda Döl Verimi
3
0
8
LÜ-ZT-48
Küçükbaş Hayvanlarda Süt Veriminin Islahı
3
0
5
548
Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi
3
0
8
LÜ-ZT-52
Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi
3
0
5
540
Küçükbaş Hayvanların Süt Veriminin Genetik Is
3
0
8
539
Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Bakım ve Sürü İdaresi
3
0
8
LÜ-ZT-47
Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Bakım ve Sürü İdaresi
3
0
5
LÜ-ZT-56
Laktasyondaki Süt Sığırlarının Beslenmesi
3
0
5
502
Laktosyondaki Süt Sığırlarının Beslenmesi
3
0
8
557
Manda ve Ürünleri Üretimi
3
0
8
LÜ-ZT-23
Mezbahacılık Bilgisi I
3
0
5
LÜ-ZT-27
Mezbahacılık II
3
0
5
LÜ-ZT-34
Minarallerin Hayvan Beslemedeki Etkileri ve Önemi
2
2
5
LÜ-ZT-36
Mineral Beslenmesi
3
0
5
528
Mineral Beslenmesi
3
0
8
513
Moleküler Genetik ve Genetik Müh.
3
0
8
LÜ-ZT-61
Moleküler Genetik Verilerin Analizi ve Sonuçların Değerlendirilmesi
3
0
5
561
Moleküler Genetik Verilerin Analizi ve Sonuçların Değerlendirilmesi
3
0
8
LÜ-ZT-60
Moleküler Genetik Yöntemler ve Uygulama Alanları
2
2
5
560
Moleküler Genetik Yöntemler ve Uygulama Alanları
3
0
8
555
Olasılık Teorisi
3
0
8
LÜ-ZT-55
Parametrik Olmayan İstatistik Metodlar
3
0
5
556
Populasyon Dinamiği
3
0
8
LÜ-ZT-62
Popülasyon Genetiği
3
0
5
LÜZO587
Rumen Fermantasyonunun Kontrolü
3
0
8
LÜ-ZT-58
Rumen Metabolizması
3
0
5
551
Rumen Metabolizması
3
0
8
LÜ-ZT-59
Ruminantlarda Yem Enerji Değerlerinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
2
2
5
552
Ruminantlarda Yem Enerji Değerlerinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
3
0
8
546
Ruminantlarda Yem Seçimi ve Tüketimi
3
0
8
LÜ-ZT-50
Ruminantlarda Yem Seçimi ve Tüketimi
3
0
5
505
Sığır Besi Yöntemleri
3
0
8
LÜ-ZT-43
Silaj Mikrobiyolojisi
3
0
5
531
Silaj Mikrobiyolojisi
3
0
8
LÜ-ZT-33
Silaj ve Silaj Yapma Tekniği
3
0
5
526
Silaj ve Silaj Yapma Tekniği
3
0
8
541
Süt Keçiciliği
3
0
8
LÜ-ZT-49
Süt Keçiciliği
3
0
5
508
Süt Sığırcılığında Genetik Islah Prensipleri
3
0
8
559
Süt Sığırcılığında Modern Teknikler
3
0
8
LÜ-ZT-21
Süt Sığırında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-ZT-20
Süt Sığır Yetiştiriciliğinde Sürü Yönetimi
3
0
5
558
Süt Sığır Yetiştiriciliğinde Sürü Yönetimi
3
0
8
LÜ-ZT-16
Temel Genetik
3
0
5
562
Temel Genetik
3
0
8
LÜ-ZT-42
Teorik Dağılımlar
3
0
5
537
Teorik Dağılımlar
3
0
8
ZOLÜ 501
Trakya Hayvancılığı
3
0
8
LÜ-ZT-37
Uygulamalı Kanatlı Besleme
3
0
5
529
Uygulamalı Kanatlı Besleme
3
0
8
LÜ-ZT-18
Yapağı ve Tiftik Üretimi
3
0
5
519
Yapağı ve Tiftik Üretimi
3
0
8
525
Yem Analiz ve Laboratuvar Tekniği
3
0
8
LÜ-ZT-32
Yem Bitkilerinde Olumsuz Etkili Bileşikler
3
0
5
524
Yem Bitkilerinde Olumsuz Etkili Bileşikler
3
0
8
LÜ-ZT-08
Yem Katkı Maddeleri
3
0
5
ZT 411
Yemler Bilgisi ve Teknolojisi
2
2
4
LÜ-ZT-11
Yemlik Yağlar
3
0
5
LÜ-ZT-12
Yem Mikroskopisi Teknikleri
3
0
5
549
Yerli Hayvan Genetik Kaynakları Koruması
3
0
8
LÜ-ZT-17
Yerli Hayvan Genetik Kaynakları Koruması
3
0
5
542
Zooteknide Mesleki İngilizce
3
0
8
Toplam AKTS:
59
2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-TE-26
AB Ortak Tarım Politikasının Yapısı ve İşleyişi
3
0
5
LÜ-ZT-65
Hayvan Beslemede Biyoteknolojik Ürünleri Kullanılması
3
0
5
LÜ Danışmanlık
Lisansüstü Danışmanlık
0
1
1
LÜ-BM-91
Süt Hayvancılığında Enerji Yönetimi
3
0
5
LÜ-ZT-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-ZT-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
411
Yemler Bilgisi ve Teknolojisi (Bil.Haz.)
2
2
4
LÜ-ZT-03
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
Zootekni BölümüDers 2011 - 2012 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.)
15
LÜ-ZT-45
Alternatif Yem Kaynakları
3
0
5
LÜ-ZT-09
Antibesleme Faktörleri ve Enzimler
3
0
5
LÜ-ZT-15
Araştırma ve Deneme Metodları
3
0
5
LÜ-ZT-25
Beyaz Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-29
Deney Hayvanları ve Beslenmeleri
3
0
5
LÜZO592
Enzim Biyokimyası ve Karma Yemlerde Kullanımı
3
0
8
LÜ-ZT-22
Et Sığırcılığı
3
0
5
LÜ-ZT-41
Genetik Eğilimi Tahmin Yöntemleri
3
0
5
LÜ-ZT-07
Genetik Parametreler ve Tahmin Metodları
3
0
5
LÜ-ZT-40
Hayancılıkta Damızlık Değeri Tahmini
3
0
5
LÜ-ZT-51
Hayvan Beslemede İleri Rasyon Hazırlama Tekniği
3
0
5
LÜ-ZT-57
Hayvan Beslemede Laboratuvar Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-06
Hayvan Islahında En Küçük Kareler Analizi
3
0
5
LÜ-ZT-05
Hayvan Islahında Seleksiyon
3
0
5
LÜ-ZT-14
Hayvan Islahının Genetik Prensipleri
3
0
5
LÜ-ZT-04
Hayvan Popülasyonlarının Genetiği
3
0
5
LÜ-ZT-44
In vivo ve in vitro Yöntemlerle Metabolik Enerji İçeriklerinin Saptanması
3
0
5
LÜ-ZT-54
İleri Deneme Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-39
İstatistik, Bilgisayar Uygulamaları ve Hayvancılık
3
0
5
LÜ-ZT-35
Kanatlı Beslemenin Teorik İlkeleri
3
0
5
LÜ-ZT-38
Kanatlı Hayvanların Sindirim Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-ZT-10
Kanatlılarda Besleme Hastalıkları
3
0
5
LÜ-ZT-28
Kanatlılarda Makroskopik, Mikroskopik ve Patolojik Anatomiler
3
0
5
LÜ-ZT-13
Kantitatif Genetik
3
0
5
LÜ-ZT-26
Karkas Sınıflandırma ve Derecelendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-30
Karma Sanayinde Gelişmler
3
0
5
LÜ-ZT-31
Karma Yemlerde Mikrobiyal Bozulmalar
3
0
5
LÜ-ZT-24
Kırmızı Et Bilimi
3
0
5
LÜ-ZT-53
Korelasyon ve Regresyon Analiz Teknikleri
3
0
5
LÜ-ZT-19
Koyunculuğun Bilimsel Esasları
3
0
5
LÜ-ZT-46
Küçükbaş Hayvanlarda Döl Verimi
3
0
5
LÜ-ZT-48
Küçükbaş Hayvanlarda Süt Veriminin Islahı
3
0
5
LÜ-ZT-52
Küçükbaş Hayvanların Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-47
Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Bakım ve Sürü İdaresi
3
0
5
LÜ-ZT-56
Laktasyondaki Süt Sığırlarının Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-23
Mezbahacılık Bilgisi I
3
0
5
LÜ-ZT-27
Mezbahacılık II
3
0
5
LÜ-ZT-34
Minarallerin Hayvan Beslemedeki Etkileri ve Önemi
2
2
5
LÜ-ZT-36
Mineral Beslenmesi
3
0
5
LÜ-ZT-61
Moleküler Genetik Verilerin Analizi ve Sonuçların Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-ZT-60
Moleküler Genetik Yöntemler ve Uygulama Alanları
2
2
5
LÜ-ZT-55
Parametrik Olmayan İstatistik Metodlar
3
0
5
LÜ-ZT-62
Popülasyon Genetiği
3
0
5
LÜZO587
Rumen Fermantasyonunun Kontrolü
3
0
8
LÜ-ZT-58
Rumen Metabolizması
3
0
5
LÜ-ZT-59
Ruminantlarda Yem Enerji Değerlerinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler